Ja, ik ben boos !

Schermafbeelding_2012-02-14_om_22

Het overkomt me niet vaak, maar vandaag was het toch zover. Normaal is 14 Februari een dag die vol hartjes en met veel rood gekleurd is. Maar een opiniestuk in De Standaard van collega Dr. Luc Bonneux zorgde ervoor dat ik van die hartjes niet veel gemerkt heb. Bijna dag op dag twee jaar na het oprichten van ons “Stop Darmkanker” initiatief staat er een paginagroot artikel met zijn opinie over het toekomstig bevolkingsonderzoek naar darmkanker. En akkoord met de redactie van DS, iedereen heeft recht op zijn mening en het “tegenwoord” van collega Prof. Dr. Eric Van Cutsem werd op de rechterzijde van de krant gepubliceerd.

Maar het kwaad was geschied. Nog nooit werd ik zoveel aangesproken, gemaild, geSMSt over dat artikel. “Is dat nu echt waar ? Zou ik dat onderzoek wel laten doen”. Op onze Facebook stond de knop “vind ik (niet) leuk” rood gloeiend.

Iemand die met enige kennis van zaken het artikel leest –en nu durf ik mijn nek echt wel uitsteken- vindt al gauw 20 (!) onwaarheden in dit artikel. Maar de gewone, nietsvermoedende burger en lezer van DS beschikt niet over de informatie en kennis om het artikel op zijn juistheid te beoordelen.

In de tweede alinea schrijft collega Dr. Bonneux “kankerscreeningcampagnes gaan vaak gepaard met systematische desinformatie”…

Van systematische desinformatie gesproken ! Dat doe je niet met de gezondheid van de burgers.

Toeval of niet, maar het thema van onze “Stop Darmkanker”-campagne die we dit jaar zullen voeren tijdens de Internationale Maand van Darmkanker (=maand Maart) samen met onze Nederlandse partner “Pixels tegen Darmkanker” is “More information = Less colon cancer”….

Maar dan correcte informatie… lancering van onze campagne op 29 Februari in het Europees Parlement in Brussel ! Die primeur geven we U mee…!

By the way, wie vindt de 20 onwaarheden ?

Dr. Luc Colemont

Mailen kan naar : info@stopdarmkanker.be

Tweets naar : @stopdarmkanker

Facebook via : www.stopdarmkanker.be

(P.S. Collega Bonneux heeft zonet op zijn eigen stuk gereageerd….)

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=NH3M1481

 

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.