Ad Venture wedstrijd nadert ontknoping !

Volgende vrijdag in de late namiddag weten we wie de winnaar is geworden van de Europese Ad Venture wedstrijd. Deze hogescholencompetitie werd georganiseerd door het EACA (de Europese overkoepelende organisatie van reclamebureaus zou je kunnen zeggen).

Vorig jaar was ik na afloop van onze eerste Stop Darmkanker-campagne samen met Guillaume Van der Stighelen en Helga Van den Bulck  te gast in het EACA- hoofdkwartier in Brussel. We konden hen overtuigen dat darmkanker geen slecht onderwerp zou zijn voor de scholencompetitie van 2010-2011. In oktober werd een brief opgesteld die de studenten zou informeren over het onderwerp en wat van hen verwacht werd : een campagne maken voor de sensibilisering van darmkanker. Deze wedstrijd kreeg later de steun van de Europese Commissie. Overal in Europa gingen scholen aan de slag en werden studenten in groepjes van 4 of 5 ingedeeld, want dat was het maximaal aantal deelnemers per team. De jeugd die zich met behulp van de sociale media inzet voor de strijd tegen darmkanker, een mooi verlengstuk van onze eigen “Stop Darmkanker”-campagne ! 

Na een eerste en tweede voorronde werden uiteindelijk 10 teams genomineerd afkomstig uit Oostenrijk, Engeland, Slovenië, Duitsland, Turkije, Tsjechië, Frankrijk en… België. Een echt Europees deelnemersveld. Deze week werd de short-list van 10 herleid tot 3 finalisten die vrijdag a.s. 13 juni in Antwerpen hun campagne mogen voorstellen. Toeval of niet, Antwerpen is dit jaar Europese Jongerenhoofdstad.

Een internationale 6-koppige jury zal uiteindelijk beslissen welke de meest geslaagde campagne is. We zijn echt benieuwd en zullen eerlijk jureren …

Het zal uiteindelijk gaan tussen studenten uit Oostenrijk, Frankrijk en…Mechelen ! We hebben net zoals vorig jaar weer Vlamingen op het podium !  Wordt het opnieuw goud, of wordt het een mooie zilveren of bronzen medaille ? Volgende week in de late namiddag valt het verdict. We houden jullie op de hoogte ! En wellicht zullen we vanuit de zaal wel twitteren wie gewonnen heeft…. Je zal het bijna live kunnen meemaken !

Gelijkaardige posts

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Meld je aan voor tips over omgaan met darmkanker, nieuws en acties van Stop Darmkanker per e-mail.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.