De Blog van Dokter Luc
Sedert het ontstaan van Stop Darmkanker in 2010 kroop Dr. Luc Colemont zelf regelmatig in de pen. Hij schreef de afgelopen jaren meer dan 200 blogs die je hier allemaal kan terugvinden. Veel leesplezier met ‘De Blog van Dokter Luc’ !
Een tussenstand…
De cyberwar-actie van de Lonely Alien’s is in de tweede en beslissende helft aanbeland. De stand bij de rust lijkt zeker een goede uitgangspositie. Het lijkt dat ze op schema zitten. Gisteren werd de tweede ster binnengehaald nadat de kaap van de …
“Den dikke en den dunne”
Gisteren hadden we het over de “basics”, vandaag gaan we dit nog eens op een andere manier toepassen. Als we de afgelopen dagen en weken over darmkanker spreken, bedoelen we eigenlijk steeds de dikkedarm. Een kleine les anatomie mag hier ook n…
Het vingertje (omhoog) ?!
Het is een gewoonte geworden om af en toe ons vingertje te gebruiken. Figuurlijk, maar jammer genoeg ook letterlijk. Het gebaar met de middenvinger omhoog is meer en meer te zien op straat en op TV. En dan jammer genoeg niet om het goede voorbeeld…
Pasen, helden en darmkanker
In Rome stond men op het middaguur onder de paraplu’s te luisteren naar de boodschap van de Paus. In Vlaanderen moest Tom Boonen enkele uren later zijn meerdere erkennen in Fabio Cancellara op de Muur van Geraardsbergen. Toen we aan dit project be…
Do the iFOB-test !
We hebben het de vorige weken bij herhaling al over deze speciale test gehad. Aangezien deze centraal staat tijdens deze campagnemaand en als het ware één van de belangrijkste wapens is in onze strijd tegen darmkanker, is wat meer informatie mis…
Een appel, een aspirientje of 4 glazen wijn ?
Deze week las ik in één van de kranten waar de Lonely Alien’s in verschenen dat een Poolse studie had aangetoond dat één appel per dag de kans op darmkanker zou verminderen. Dit zou te maken hebben met het gunstig effekt van de flavenoiden die in …
We zijn er voor jou
Het ‘Stop Darmkanker’-team heeft slechts één doel voor ogen: een wereld zonder darmkanker. Op onze website vind je betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde informatie. Wij geloven in het principe “méér informatie = minder darmkanker”!